Snart avgörs om det blir upplyst promenadslinga och båtramp i Uggelbo

Efter flera års diskussioner kan det snart bli verklighet med en sjösättningsramp vid Aspen nedanför Uggelbo. NVK förordar att man i samma veva bygger en upplyst promenadslinga efter hela stranden.

På torsdag tas frågan upp igen i arbetsutskottet. Förslaget om en ramp kom redan för fyra år sedan och gällde då Simbadet. Kommunstyrelsen var positiv men förordade istället Skeppmoraviken som ligger bortanför Uggelbo trädgård.

NVK fick i uppdrag att undersöka den placeringen men kom fram till att den hade alltför många nackdelar för att komma ifråga och föreslog istället Simbadet.
Men eftersom ingen av de båda ansågs lämpliga fick NVK uppdraget att hitta en annan plats efter sträckan.

Först hittade man ingen och rekommenderade istället att använda Västanfors båtklubbs. Men eftersom förslaget gällde en allmän ramp för privatpersoner som inte är med i båtklubben, fick NVK bakläxa. Och då hittade man en plats i närheten av Bertils brygga.

Kostnadskalkylen på att bygga en belyst promenadslinga från Simbadet till längst bort på Uggelbo ligger på tre miljoner. Då får man både strandslingan och en sjösättningsramp med tillhörande parkering och vändplats för trailer.
Det kan senare även komma att byggas en upplyst promenadslinga efter sjön Aspens strand ända bort till Skeppmoraviken. Det är NVK:s tanke för att skapa en än mer attraktiv rekreationsmiljö i det växande Västanfors.

”Syftet med detta är att skapa ännu bättre möjligheter och förutsättningar för människor att kunna ta sig till och uppleva natur- och rekreationsområden i sin närhet”, säger NVK:s utredare som poängterar vikten av att promenad- och cykelslingan så långt det är möjligt följer strandkanten istället för vägen som det först var tänkt.
Frågan ligger nu på budgetberedningens bord.

%d bloggare gillar detta: