Nostalgi med Himmel å pannkaka i Norberg

Kultbandet Himmel å pannkaka framträder i Risbergs verkstad i Kärrgruvan på lördag. Det blir ett kärt återseende i synnerhet för många som växte upp med bandet.

Men även yngre kan ha god behållning av att se och höra gruppen, som bildades av fyra tonåringar från Fagersta och Norberg i skarven mellan 60-och 70-talet och spelade i några intensiva år runt om i trakten innan de tog en 33 år lång paus. Deras musik håller bra än i dag och många av låtarna har fått en ny publik.

Vid comebacken i Kärrgruvans folkets park kom det mycket folk för att återse gruppen som lät som om pausen bara hade varat i en vecka och när Örjan Rundström nyligen framträdde och berättade om gruppens historia var det stort intresse från publiken.

Eftersom det kommit flera förfrågningar om inte Himmel å pannkaka kan göra en publik spelning i hemtrakten blir det en sådan på lördag kväll.
Det utlovas rock, blues och flum, precis som det var på den det begav sig.
Ny gitarrist efter den framlidne Björn Lindmark är Bosse Carlsson, uppväxt i Fagersta och ansedd som en av länets skickligaste gitarrister.

%d bloggare gillar detta: