Norbergs framtid: S har misslyckats med att locka unga till kyrkan

KYRKOVALET

På söndag stundar det omdebatterade kyrkovalet, innan det tänkte jag berätta för er varför ni ska rösta på Norbergs framtid i Norberg-Karbennings församling och varför ni inte ska rösta på Socialdemokraterna.

När jag läser Socialdemokraterna i Norberg-Karbennings församlings valmanifest ser jag inget som helst lokalt engagemang för Norberg-Karbennings församling. Det jag läser är mestadels en kopia av partiets nationella valmanifest eller så är förslagen direkt tagna från deras förra valmanifest.

Har inte Socialdemokraterna någon egen politik för just Norberg-Karbennings församling, hur vill ni utveckla församlingen och framförallt vad har ni gjort som är så bra under mandatperioden 2017-2021 som gör att ni åter förtjänar församlingens förtroende?

Jag anser att Socialdemokraterna har misslyckats på flera punkter däribland ungdoms- och konfirmandveksamheten och arbetsmiljön. Under mandatperioden 2017-2021 har svenska kyrkans unga blivit nedlagt, jag har åtminstone inte hört talas om att någon konfirmerat sig i församlingen och sist men inte minst har en kyrkoherde sagt upp sig för att Socialdemokraterna inte kan samarbeta.

Genom att lägga din röst på någon av oss i Norbergs framtid i Norberg-Karbennings församling ger du församlingen en chans att vända församlingen i en mer positiv inriktning. Vi kommer att stärka ungdomsverksamheten i församlingen, vi kommer att se till att få unga att vilja konfirmera sig genom att samarbeta med skolan och vi kommer att vilja samarbeta med den nya kyrkoherden för att få en bra arbetsmiljö och en bättre gemenskap för alla.

Vi vill att hela församlingen ska leva. Det ska finnas verksamhet för barn, Ungdomar 13-25 år och för vuxna. Vi vill att gudstjänsterna ska delas mellan Norberg och Karbennings kyrka och att resurserna ska ökas till musik och körverksamheten så fort resurserna finns. Genom att arbeta med alla de här frågorna och driva igenom våra förslag kan vi skapa en positiv trend för vår församling.

Norberg-Karbennings församling, våra kyrkor och Mariagården ska inte vara en plats där några få ska mötas utan det ska vara en plats där alla i Norbergs kommun kan stanna upp och uppleva en gemenskap i Kristus med musik och eftertanke med mycket mera.

Rösta på Norbergs framtid i Norberg-Karbennings församling söndagen den 19 september.

Rasmus Fogelberg, Norbergs framtid

%d bloggare gillar detta: