Två mötte björn vid Svedjevägen i Fagersta


Två personer mötte oberoende av varandra en björn i skogsområdet mellan Svedjevägen och Kottmossvägen i Fagersta på lördagen.

– Jag trodde knappt mina ögon när den plötsligt kom lufsande mot mig. Jag tvärstannade och började gå sakta baklänges innan jag kunde rusa ut på vägen, säger en man som var ute på skogspromenad vid lunchtid på lördagen.

Även en kvinna som bor i kvarteret mötte björnen i skogsområdet ungefär vid samma tid. Den var då på väg på stigen ned mot Svedjevägen.

– Jag var på väg upp i skogen med min hund när jag plötsligt fick se något som rörde sig. Det var helt tydligt att det var en björn. Jag fick panik och vände tvärt och sprang med hunden allt vad jag kunde ned mot vägen igen. Det var vindstilla och jag tror inte att björnen hann se oss, berättar kvinnan för FN.

Det har inte gjorts några kända observationer av björn i det här området på länge. De senaste var vid Kolarbysjön.

%d bloggare gillar detta: