LÖRDAGSLÅTEN

Låten ansågs så farlig för allmänheten att den bannlystes av Sveriges radio. Det extremt ovanliga beslutet att totalförbjuda att skivan fick spelas i radio togs av styrelsen av omtanke, och rädsla för reklamens makt.

Det är över 80 år sedan så det handlade inte om hårdrock, punk eller metal, tvärtom var det en riktigt trevlig låt som trots, eller kanske tack vare, förbudet att spela den blev en så kallad landsplåga som folket älskade.

Gösta Jonsson var 33 år när han skrev och sjöng in låten som gavs ut av Mjölkcentralen på en 78-varvare.

Genom att klicka på Youtube kan du lyssna på låten och texten som skapade panik i radiohuset men gick hem i stugorna där man dansade till den medryckande refrängen där dragspelet skapar ett riktigt drag.
Så – bjud upp!

%d bloggare gillar detta: