Premiär i dag för topprustade simhallen med lyxig bubbelpool

Det man slås av direkt i simhallen är med vilken professionalism renoveringsarbetet är gjort. Det är hög klass på allt från golv till väggar och tak. Och premiärgästerna kan testa den fina bubbelpoolen vid öppnandet i dag.

Fagersta Nyheter fick en förhandstitt på torsdagskvällen. Det var stolta anställda i simhallen, Sara Lundin och Johanna Holm, som visade runt. Man tror knappt att det är samma byggnad som förr.

Historien kan ni. Simhallen var i stort behov av renovering, men det visade sig först när klinkergolvet bröts upp för att ge plats åt bubbelpoolen tidigt 2020.

Och det är imponerande hur mycket NVK har fått ut av pengarna man investerat. Det är genomgående hög klass på materialet, som de snygga stora golvplattorna som ersatt traditionella klinkers, plus att plattsättningen skötts av proffs. En slående skillnad mot hur det blev när simhallen byggdes upp efter branden för 35 år sedan.

Nu delas herrarnas i två avdelningar en tid framöver så att alla ska kunna byta om och duscha. Därför kan man öppna i dag, även om arbetet inte är klart med damernas på grund av att det var värre fuktskadat än man trodde och måste torkas ur en längre tid. När dam och gym står färdigt så kommer även herrarnas omklädningsrum att renoveras.

Under premiärhelgen hålls det öppet fredag klockan 13.00-20.00, samt lördag och söndag 10.00-16.00. Tiderna kommer att justeras framöver.

”De mindre poolerna håller sköna 32 grader så ta med hela familjen och lek bland krokodiler och madrasser. Alla är välkomna, vi ses väl?”, hälsar Fagerstahallen och påminner om att renoveringsarbetet i damernas omklädningsrum och gym pågår för fullt, vilket gör att det är mindre plats för både ombyte och dusch.

OLA WAHLSTEN (text och foto)

%d bloggare gillar detta: