Full Fagerstabo smet från olycksplats

En Fagerstabo döms till böter för att ha kört kraftigt berusad och smitit efter att ha kört in i en bil bakifrån vid rött ljus. Han avslöjades av en tappad skylt.

En kvinna hade stannat vid rödljuset i Västanfors när hon blev påkörd av mannen. Han stannade först till men fortsatte sedan norrut. Men eftersom han tappat den främre skylten på bilen gick det snabbt för polisen att hitta honom.

Eftersom mannen stank alkohol och dessutom smitit togs han med för provtagning. För att inte kunna skylla på eftersupning togs två prover med mellanrum på cirka en timme. Han försökte lura polisen genom att ha i vatten i pissmuggen men avslöjades.

Analysen visade att han hade nästan 1.8 promilles alkoholhalt i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille. Straffet blev dagsböter och indraget körkort.

%d bloggare gillar detta: