UF Västmanland avslutar målbilden på topp i Sverige

Årets registrering för unga företagare på gymnasiet i Västmanland har nu öppnat för läsåret 21/22. I samband med detta avslutas den femåriga nationella målbilden på topp.

– Resan UF Västmanland gjort under den femåriga målbilden är helt outstanding nationellt. Ingen annanstans får en större andel elever möjlighet att driva UF-företag än i Västmanland, säger Johan Eliases, Regionchef Ung Företagsamhet Västmanland och uppväxt i Fagersta.

– Genom UF-företagande får eleverna starta och driva företag och därmed träna en rad viktiga entreprenöriella förmågor. Vi gör skillnad, på riktigt, för väldigt många elever. Genom målmedvetet arbete har vi nått framgång inom hela målbilden.

Antal UF-företagare har under perioden växt med nästan 100 procent från 876 till 1670 och antalet UF-företag har ökat från 241 till hela 488. Även inom målområdet grundskolan har man haft en rekordartad tillväxt från 47 registrerade grundskolelärare till dagens 623.

– Även om vi avslutar målbilden på topp så är vi inte nöjda. Vi kommer att fortsätta att arbeta för entreprenörskap i Västmanland och att ge fler unga bästa möjliga förutsättningar för sin framtid. Viktiga satsningarkommande år i ”Målbild 25/26” är bland annat innovation & teknik, digitalisering, integration, UF påyrkesförberedande program och inte minst satsningarinom grundskolan, påpekar Johan Eliases.

%d bloggare gillar detta: