Bara en röst för utegym i Fagersta

Marknaden för sportanläggningar börjar bli mättad i Fagersta. Den slutsatsen kan i alla fall dras av att e-förslaget om utegym inte fått mer än en röst.

Utegym har föreslagits flera gånger tidigare, bland annat i Bäckens park och på Risbroskolans plan. Det har också diskuterats att bygga gym på någon av de nedlagda tennisbanorna vid Jubbacken och Solliden.

Det aktuella förslaget lades ut på Fagersta kommuns hemsida för sex veckor sedan och inleds med hälsningen ”Hejsan kära Fagersta kommun, 👋 ”
Förslagsställaren vill jättegärna att Fagersta bygger ett utomhusgym, men inte som i Vilhelminaparken med tre träningsmaskiner där en är sönder.

”Tycker att ni borde bygga ett utomhusgym, asså ett riktigt & stort utomhusgym, inte som Vilhelmina som sagt. Tycker ni borde bygga de också någonstans vid Floravägen, bra ställen där :)”, säger personen bakom förslaget.

Men hittills har det bara fått en röst och tidigare förslag om att bygga utegym har heller inte varit i närheten av att få tillräckligt med röster, trots att liknande satsningar på många andra orter blivit populära.

%d bloggare gillar detta: