Nu är sista plattan lagd på Västmannavägen

Nu återstår endast asfaltering på sträckan utanför biblioteket innan Västmannavägen i Fagersta är klar att öppnas för trafik igen.

Arbetena har komplicerats av att hela markområdet byggts om från grunden för att skapa breda gångbanor och ett torg där bilar endast får köra i gåfart och dessutom bara från ena hållet.

Det har planerats körsbärsträd som kommer att ge en vacker inramning nästa vår och sommar och det som återstår är att belysningen ska på plats, och som kommer att lysa upp även en del av den annars mörka Vilhelminaparken. Det installeras även ny belysning i parken, bland annat lampor som byter färg i marken.

NVK:s direktion fick i förra veckan besked om slutbesiktning av projektet kommer att ske inom kort. Det är en lättnad för Fagersta kommun som fått kritik för att arbetet dragit ut på tiden från att ha påbörjats för nästan tre år sedan med byte av ledningsrör i marken och efter ett uppehåll då massorna fått sätta sig påbörjat arbetet med plattsättningen. Ett sådant upphåll är helt nödvändigt för att vägen inte ska bli gropig.

%d bloggare gillar detta: