Trots att fler åter insjuknar i covid-19 går vaccineringen sakta

Trots sjukvårdens flitiga uppmaningar att vaccinera sig för att inte bli allvarligt sjuk eller sprida smittan är det många som inte gjort det. Bara drygt hälften av alla i arbetsför ålder i Fagerstaregionen har fått två doser vaccin.

Varje dag rapporteras om att fler blir sjuka i covid-19 och myndigheterna uppmanar alla att vaccinera sig. Under sommaren har den så kallade deltavarianten av viruset tagit över och dominerar nu i Sverige. Deltavarianten är mer smittsam än den tidigare alfavarianten, men det är oklart exakt hur mycket.

– Även om vi just nu ser en ökande smittspridning så visar statistiken tydligt att vaccinet ger ett gott skydd. För att minska risken för svår sjukdom och att hälso- och sjukvården ska belastas är det centralt att fler personer väljer att vaccinera sig, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Antal konstaterade fall av covid-19 sedan provtagningen började visar på en klar uppgång efter semestern. Fagersta ligger fortfarande högst i länet per invånare.

  • Fagersta, 1647
  • Norberg, 506
  • Skinnskatteberg, 300
  • Arboga, 1407
  • Hallstahammar, 1501
  • Kungsör, 762
  • Köping, 2321
  • Sala, 2228
  • Surahammar, 1179
  • Västerås, 17370
%d bloggare gillar detta: