Fagersta behöver en mogen ledning som det är värt att lägga sin röst på

INSÄNDARE

250 kommuner däribland Fagersta Kommun har undertecknat Deklarationen för en stark demokrati med anledning av att Demokratins 100 år uppmärksammas och firas på olika sätt i Sverige.

Regeringens uttalade riktning är att;

Främja Förankra Försvara.

Fagersta kommun kommer att uppmärksamma demokratiåret och genomföra riktade insatser för ett ökat valdeltagande år 2022. Särskilt fokus kommer vara på de valdistrikten med lägst deltagande. Kommunen kommer bland annat se över möjligheten att anordna fler förtidsröstningslokaler.

Bra så men Fagersta behöver en mogen politisk ledning som är värd att lägga sin röst på snarare än fler röstlokaler. Ambitionen och kravet från kommunledningen i Fagersta är att öppenhet och respekt ska prägla samtalsklimatet i Fagersta. Bra så! Då gäller det att gå från ord till handling.

Den uppmärksamme läsaren ställer sig säkert frågan om hur detta kan bli möjligt när den infekterade situationen och inställningen gentemot  Fagersta Nyheter  fortgår.

Det finns ingen definition av demokrati som alla i hela världen skulle kunna ställa sig bakom. Däremot finns det saker som väldigt många är överens om kännetecknar en demokrati t.ex. människors lika värde och rättigheter, fri åsiktsbildning, tryck – och yttrandefrihet, likhet inför lagen och rösträtt.

Fagersta Nyheter är en uppskattad nyhetsförmedlare som arbetar för att boende i Fagersta med omnejd skall vara uppdaterade om vad som händer och har hänt i vårt närområde.

Bygg inte på Jantelagen och lägg missunnsamheten åt sidan. Låt tusen blommor blomma och låt demokratin leva!

Anita Lilja-Stenholm (L)

%d bloggare gillar detta: