Simhallen förbereder öppning efter att ha haft stängt i 1,5 år

Efter att ha varit stängd ända sedan förra våren förbereder man nu för att öppna simhallen i Fagersta igen. Då blir det äntligen premiär för bubbelpoolen som drog igång hela renoveringskarusellen.

Utomhussäsongen närmar sig sitt slut för i år och badet har öppet sista dagen i morgon, söndag. Från och med måndag är både inom- och utomhusbadet stängda.

Det kom som en fullständig överraskning när NVK:s entreprenör förra våren började bygga den efterlängtade bubbelpoolen och upptäckte att anläggningen var svårt fuktskadad. Markplattan var vattensjuk eftersom konstruktionen i byggnaden drar åt sig fukt från flera olika håll.

Klinkergolvet i simhallen, som lades nytt efter den stora branden 1986, var också i stort behov av renovering, liksom väggarna i simhallen som hade isolering som fått nedslag från miljökontoret.
Det var inte nog med det. Även taket var fuktskadat och ett omfattande renoveringsarbete genomfördes utan att det fanns några beslut. Resultatet kan dock ingen klaga på. Fagersta fick i princip en ny simhall för en överkomlig summa på runt 40 miljoner.

Under september planerar man att öppna inomhusbadet men med anledning av det pågående renoveringsarbetet i omklädningsrummen kommer det att vara begränsat med plats för duschning och ombyte. Gymmet kommer ha fortsatt stängt.

%d bloggare gillar detta: