Kenneth Östberg uppmanar alla att vaccinera sig mot covid-19

”Vaccinationerna är det enskilt viktigaste verktyget vi har mot pandemin. Vaccinerna räddar liv och hälsa. Samtidigt ser vi nu att smittan stiger igen, särskilt bland dem som inte är vaccinerade.”

Det skriver regionrådet Kenneth Östberg, S, på sin Facebooksida då mer än 60 procent av alla vuxna i Västmanland fått sin andra dos vaccin mot covid-19. Totalt har över 300 000 vaccinationer genomförts i länet. Men det räcker inte.

”Den som är ovaccinerad riskerar också i högre utsträckning att sprida smitta. Fler behöver vaccinera sig för att minska risken för en ny våg under hösten. Därför är det viktigt att vaccinationerna fortsätter med full kraft”, påpekar Östberg och uppmanar till att boka tid så fort det är möjligt.

”Påminn familj och vänner. Vi vet att många yngre fortfarande inte bokat tid fast det finns lediga tider så påminn gärna de yngre du har i din närhet en extra gång. Kom också ihåg att ta en andra dosen. Du skyddar både dig själv och andra.”

Regionrådet riktar ett stort tack till all den personal runt om i Västmanland som gör vaccinationerna möjliga.
” Ert arbete är avgörande för att vi spruta för spruta tar oss ur pandemin. Medan vaccinationerna fortsätter behöver vi alla också agera ansvarsfullt och följa de rekommendationer som gäller”, understryker Kenneth Östberg.

%d bloggare gillar detta: