Nu har svinen sökt sig till Paradiset

Flera villaägare i Paradiset och Hindric Pers i Fagersta har drabbats av vildsvinens framfart de senaste dagarna.
– Det ser ut som om man kört med jordfräs här, säger en villaägare.


För Kent Boström på Solbacksvägen blev det en lika överraskande som tråkig syn när han kom hem på fredagen efter att ha skjutsat sin son till skolan. Gräsmattan var uppbökad och förstörd på flera ställen av svinen som inte längre drar sig för att gå in i bebyggda områden på dagtid.

Och ibland går de fram med sådan noggrannhet att det inte går att reparera med det som finns kvar av grästuvor. Det måste grävas upp, köpas jord, jämnas till och sås nytt gräs.

Natten till lördagen var det dags för nya angrepp. Då hade vildsvinen tagit sig via ”Promillestigen” från Paradiset till Hindric Pers, där de gett sig på flera gräsmattor som bökats upp.– Än är de inte framme vid huset men vi tänker sitta upp i natt och vakta. Kommer de så är vi beredda, säger en boende i Paradiset, som tycker att Fagersta kommun och deras jaktlag inte tagit problemet med det kraftigt ökade beståndet av vildsvin i Västanfors på allvar.

– De skjuter någon enstaka liten och tycker de är så duktiga, men det är ju en fis i rymden mot vad som finns här i skogarna bort mot Sänkmossen. Men det gör väl inget så länge de inte förstör på Andra sidan, säger han till FN.

%d bloggare gillar detta: