Hembygdsgården förlänger sommaren

Västanfors hembygdsgård har haft en av de bästa somrarna på många år vad gäller antalet besökare och fikagäster. Nu fortsätter man med att ha öppet dagligen hela augusti ut.

Det innebär att både kaffestuga och handelsbod håller öppet från 10 till 17 varje dag. Under september går man ned till att ha öppet fem dagar, från onsdag till söndag.

Fjolåret var mycket bekymmersamt där styrelsen tvingades säga upp alla sju i personalen och driva verksamheten på sparlåga med hjälp av ideella krafter.

Den 1 juni öppnade hembygdsgården igen och planerade att ha öppet hela sommaren fram till den 15 augusti. Men nu blir det betydligt längre. I september avgörs hur det ska bli senare i höst.


Det var en mycket glädjande nyhet för alla som gillar att besöka den vackra gården i Fagersta som utvecklats från en enkel Gammelgård i Slohagen till att bli ett av Västmanlands största turistmål med upp emot 200 000 besökare årligen.

I och med att hembygdsföreningen har kommit på fötter ekonomiskt igen så har man kunnat återanställa en del av personalen som man tvingades säga upp förra sommaren då restriktionerna kring pandemin omöjliggjorde att ha öppet.
Man har dock inte någon verksamhetsledare, vilket lägger mycket extra arbete på styrelsen.

%d bloggare gillar detta: