Definitivt slutgrillat på Norrbyplan i Fagersta

Efter att ha varit stängd de senaste åren efter en brand, städades det i fjol upp och många hoppades då på en comeback för Risbrogrillen. Men nu rivs hela rasket.

Förr fanns det under många år en kiosk som sålde tidningar och godis på området mitt emot sjukhuset. När Risbrogrillen öppnades blev den en viktig samlingspunkt inte minst för många tonåringar som träffades på sina moppar utanför. Liksom för publiken på Green Man som samlades på grillen för att äta nattmat.

De sista åren hette den Swedbar och man försökte skapa ett nöjesställe med underhållning. Men en brand ödelade delar av restaurangen och sedan dess har byggnaden stått oanvänd.

Nu jämnas den med marken eftersom den inte fyller någon funktion och aldrig kommer att rustas upp. De nya ägarna, som är samma som ska byggas Willys alldeles intill, kan eventuellt komma att bygga något nytt på platsen, oklart dock vad det i så fall kan bli.

%d bloggare gillar detta: