Martin Lundqvist gör comeback när Fagersta arrangerar Nattkröken

Fagerstas tidigare rallystjärna Martin Lundqvist gör comeback i rallysammanhang i Nattkröken som körs på lördagen.
– Vi gör det mest som en kul grej, säger han till FN.

Det är Martin, 35 år, och kompisen Andreas Jaakkonen, 37, som är anmälda i klassen för standardbilar i den legendariska rallytävlingen som arrangeras av 75-årsjubilerande Fagersta motorklubb.

– Det var så vi började för 15 år sedan med att köpa en Saab 99 ihop och förra året köpte vi en igen och den ska vi åka med i Nattkröken, berättar Martin.

Under många år gjorde Martin Lundqvist sig ett stort namn på landets rallyvägar då han tävlade i topptrimmade bilar på slutet med fyrhjulsdrift, i hastigheter som en vanlig bilist inte kan föreställa sig hur det känns att åka i på en smal, krokig och kuperad grusväg.

Men 2018 slutade han tävla. Det tog för mycket tid från familjen och kostade dessutom stora pengar att hålla bilen i toppskick, samt kuska runt till tävlingar i hela landet. Rally är en kostsam sport för den som vill vara med i toppen.
Men nu blir det comeback på en lite annan nivå.

– Vi körde vårt första rally 2006 och nästa tävling blir det Andreas som kör och jag sitter bredvid. Det ska bli kul. Bilen är så gott som helt original och med bara 100 hästkrafter kan vi väl inte utmana så mycket, men ska försöka gasa på så att det kanske räcker till en pallplats, säger Martin.

Tävlingen är legendarisk inte bara i Fagersta, utan i hela rally-Sverige. Nattkröken kommer att avgöras i morgon, lördag, med två specialsträckor som körs dubbelt.

Arrangörerna utlovar de cirka 100 tävlande ekipagen vägar av riktigt hög kvalitet med service mellan de båda etapperna på totalt 34 kilometer specialsträckor. Och det finns ett fint prisbord att tävla om. 

Här kan du läsa om vilka tävlande som anses ha störst chans att slåss om pallplatserna:

https://www.emotorsport.se/nyheter.php?in=2&nyhets_id=20669

OLA WAHLSTEN

%d bloggare gillar detta: