Rachid Ali fick se sitt livsverk förstört ”Det är inte mänskligt att göra så här”

Några minuter före klockan tio på söndagskvällen fick ägaren till Pizzeria Haket i Västanfors telefon om att det brann i restaurangen. Han skyndade sig dit och fick se allt som han jobbat för i många år förstöras av elden.


– Jag tänkte att det här är inte mänskligt. Det är vårt levebröd och känns för jävligt helt enkelt, säger Rachid Ali till Fagersta Nyheter.

Han har ingen aning om vem eller vilka som vill honom så ont.

– Nej jag har inga fiender eller otalt med någon. Jag förstår inte det här alls.
Enligt Ali hade glasen i båda dörrarna slagits sönder och det brann som mest i pizzeriadelen.

Han berättar att restaurangen stänger klockan 21 men att en familj som kommit sent fick sitta kvar och äta i lugn och ro. Kvart i tio lämnade personalen lokalen och bara tio minuter senare började det att brinna. Tack vare snabba insatser från grannar som bekämpade elden med brandsläckare kunde spridningen begränsas tills deltidsbrandkåren kom fram.

– Brandmännen stoppade elden från att sprida sig uppåt annars hade hela huset brunnit ned.
Nu väntar diskussioner med försäkringsbolag där även fastighetsägaren involveras.

– Min ambition är att bygga upp allt igen. Vi har lagt ned all vår tid på restaurangen i många år och vill inte ge upp. Men jag är ändå tacksam för att ingen kom till skada. Hade det skett mitt i natten hade det kunnat gå mycket värre, säger Rachid Ali.

%d bloggare gillar detta: