Om branden börjat senare hade det varit stor fara för människors liv

Klockan var tio på söndagskvällen när boende i fastigheten på Järnvägsgatan i Västanfors hörde en smäll och att glas krossades. Några sekunder senare stod pizzeria Haket i lågor. Nu söker polisen en mordbrännare.

Pizzerian var stängd för kvällen och det var lugnt och tyst på gatorna i kvarteret vid stationshuset. Men plötsligt hördes ett kraftigt ljud från huset.

– Vi hörde en smäll och att glas krossades. Vi sprang ut och slog ut rutor på pizzerian och försökte inleda släckningen av branden så effektivt vi kunde, säger en boende i fastigheten till FN.

Mannen är övertygad om att branden orsakades av en molotovcocktail eftersom vittnen sett en man springa från platsen direkt efter smällen. Branden fick också ett snabbt förlopp.

Räddningstjänsten lyckades släcka elden men hela huset rökfylldes och de fem familjerna evakuerades. Polisen spärrade av området runt huset och inledde omgående ett utredningsarbete där man i natt inte hade någon misstänkt, enligt vakthavande befäl.

På grund av omständigheterna rubriceras händelsen som grov mordbrand och som hade kunnat slutat mycket värre än det gjorde.
– Tur att vi var vakna annars vete fan hur det hade gått, säger en hyresgäst till FN.

%d bloggare gillar detta: