Örjan Rundström spelar och berättar om Himmel å pannkakas udda karriär

I morgon, söndag, blir det musik och anekdoter främst från 60- och 70-talet vid gruvfogdebostället på Linnévägen i Kärrgruvan.

Örjan Rundström, musiker och pianostämmare, ska berätta om kultbandet Himmel å pannkaka som bildades för cirka 50 år sedan av de tonåriga Fagerstamusikerna Björn Lindmark och Örjan, tillsammans med Ingemund ”Mufflas” Persson och Hans ”Hackie” Eriksson från Norberg.

Bandet blev väldigt populärt hos den unga publiken som uppskattade deras spelskicklighet, energi och tolkningar av andras låtar. Exempelvis gjorde de en lysande version av Uriah Heeps July Morning.

Efter några intensiva år gick de skilda vägar, men gjorde comeback 33 år senare i originalversion och framträdde bland annat inför sin gamla publik i Kärrgruvans folkets park.


Många som inte besökt parken sedan de var unga kom dit för att lyssna på musiken och höra roliga berättelser från gruppens barndom.

Björn Lindmark och Ingemund Persson finns inte i livet längre. Före detta Fagerstabon Bosse Karlsson är ny gitarrist och sångare, medan Olov Bergius spelar trummor och Håkan Falknäs klaviatur och munspel.

Arrangemanget är det sista inslaget i årets sommarprogram vid gruvfogdebostället och börjar klockan 15. Det är gratis entré.

%d bloggare gillar detta: