Gäller inte NVK:s policy om snabbt och trevligt bemötande ordföranden?

KRÖNIKA

”Målet är att de som ringer och e-postar till anställda hos NVK ska få ett trevligt bemötande”. Så står det i den policy som antagits av politikerna. Men den gäller tydligen inte ordförande Gustav El Rachidi, S.

Bakgrunden är att Fagersta Nyheter flera gånger de senaste åren sökt kontakt med honom om viktiga frågor som rör NVK. Men han vägrar att svara.
Det är ett minst sagt ovanligt beteende av en förtroendevald som får en fråga från den nyhetskanal som når flest Fagerstabor och därmed en stor del av hans väljare. Alla hans företrädare från S och V har svarat.

Exempelvis svarar hans partikamrat Sune Andersson, ordförande i utbildningsnämnden, alltid vänligt och sakligt på FN:s frågor. Detsamma gäller cheferna på Fagersta kommun.

FN skickade i måndags, för 6 dagar sedan ett mejl till El Rachidi angående det senaste oväntade chefsavhoppet från NVK och ställde två konkreta frågor. Men han har inte svarat.

Så här står det i NVK-policyn:
• Vi ska ha en hög tillgänglighet.

• Ditt förhållningssätt är positivt och professionellt oavsett om det är ett internt eller externt samtal/e-post.

• Du säkerställer ett korrekt svar. Är du osäker är det bättre att du ber att få återkomma. 

• Du ger en tydlig bild om hur ärendet handläggs och ger ett realistiskt besked om när ett besked kan vara klart.

• Vid semester/ledighet hänvisar du till detta i din e-post samt information om när du återkommer. Du hänvisar även till expeditionen för behandling.

• Du ska ringa upp eller e-posta till den som har lämnat meddelande till dig senast inom 2 arbetsdagar.

Gustav El Rachidi, det räcker inte att stå utanför Coop med ett partiprogram i handen de sista dagarna före valet med den position du har. Fagerstaborna har rätt att få besked av dig i en officiell nyhetskanal som FN i ärenden som rör deras skattepengar!

OLA WAHLSTEN

Ansvarig utgivare Fagersta Nyheter

%d bloggare gillar detta: