Många fler måste vaccineras om det ska kunna bli ett slut på pandemin

Covid-19 drabbar personer i alla åldrar. Även unga personer kan bli svårt sjuka och behöva vård på sjukhus. Vaccination mot covid-19 är det mest effektiva sättet att skydda sig själv och andra.

Det påpekar Folkhälsomyndigheten och betonar att två doser ger ett bra skydd mot sjukdomen men att fler måste ta vaccin mot viruset. Även om de flesta äldre fått två doser så är det många yngre som inte har det. Och Fagersta ligger fortfarande högt med flest smittade i Västmanland.

I Fagersta och Norberg har cirka 55 procent av alla över 18 år fått två doser, medan Skinnskatteberg ligger bättre till med cirka tio procent fler och därmed har två tredjedelar av invånarna fått vaccinet.

Myndigheterna och sjukvården hoppas att det nu efter i semestern blir ett uppsving för vaccineringen som gick bra fram till sommaren.

Samtidigt går också Länsstyrelsen ut med uppmaningar till alla att fortsätta bidra till att smittan inte sprids vidare och klargör att pandemin definitivt inte är över. Därför är också alla större artistuppträdanden i sommar uppskjutna till nästa år.


Läs mer om vaccination mot covid-19: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/

%d