Fagerstabo föreslår regelbunden insamling av kasserade saker

”Det vore jättebra om någon förening, eller exempelvis Alltjänst eller Klivet kunde ha insamling av övrigt material, särskilt sådant som inte kan lämnas vid återvinningsstationerna.”

Det skriver en Fagerstabo i ett e-förslag till Fagersta kommun och hoppas få de 120 röster som krävs för att det ska tas upp till behandling.

”Alla har inte möjlighet att ta sig till sänkmossen, och vissa har dessutom bara en mindre mängd (exempelvis någon enstaka lampa, elkablar, andra mindre elektriska saker, överbliven färg, kuddar, med mera)”, påpekar Fagerstabon, och nämner att Fagersta Södra åker runt och samlar in pappersåtervinning av privatpersoner en gång i månaden.

”Jag syftar alltså på en mindre mängd av mindre grejer. Inte nödvändigtvis spis, badkar, kyl, frys, osv. Och att detta samlas in exempelvis en gång var tredje månad. Har man större mängd och/eller större saker så kan man ringa och boka upphämtning”, skriver kvinnan vidare.

Hon för fram tanken att det under en provperiod ska begränsas till alla i lägenheter samt pensionärer oavsett om de bor i lägenhet eller villa.
”När man köper hus har man kanske redan tänk igenom hur man löser frakt till sänkmossen?”, skriver hon i förslaget.

%d bloggare gillar detta: