Cecilia Hansen dubbel mästare i cykel

Norbergscyklisten Cecilia Hansen vann Svenska mästerskapet i tempo i klassen D40 i Lekeryd i Småland övertygande i helgen. Och förra helgen trampade hon hem både guld och silver i Nordiska mästerskapet.

– Från inget till allt. Dubbla tävlingshelger avslutade min korta semester. Skoghalls CK är inte nya som arrangörer av nordiska mästerskap, men banorna var nya. Kuperade och det kom regnskurar. Jag är alltid väldigt nervös och tvivlar på mig själv, men första tävlingsdagen gick allt precis som det skulle, säger Cecilia till FN.

– På söndagens linjelopp gick också enligt plan, tills jag fick kramp. Jag tog initiativ till en utbrytning några kilometer in på andra varvet. Tre svenskor och en norska fick snabbt upp en stor lucka till klungan. När vi slog av och det började regna fick jag kramphugg i benen. Mörkade till 2 kilomerer kvar när stigningen mot mål började. Körde in som tvåa i D40, tack vare en stor lucka bakåt.

Vid SM i Lekeryd var Sara Hedberg hennes största konkurrent.

-Jag var över minuten snabbare över 23 km för 7 dagar sedan. Nu skulle vi köra 10 kilometer till på en flackare, men på sina ställen, mer teknisk bana. Vi tävlade på samma bana för tredje året i rad. Alla hittar runt, vet var beläggningsskadorna finns och vet hur man pacear för snabbast tid. Jag var seedad att starta sist av 9 tävlande i D40, berättar Cecilia.

– Vädret var lite småkallt och molnen tunga med svag vind. Jag startade på femte pipet och klickade upp genom växlarna. Första varvet kändes bra och gick snabbt. Strax efter backen på andra varvet körde jag om Sara som startat en minut före. Strax framför låg Karolina som startade 4-5 minuter före. Hann inte köra om henne innan högersväng, tappade rytmen men samlade ihop mig och körde sista milen in i mål. Tappade kedjan sista 400 men fick upp den och satte min snabbaste tid hittills.

%d bloggare gillar detta: