Jessica Audsleys ord borde väcka de som har makten över Fagersta kommun

INSÄNDARE

Det här skriver jag av omtanke om min kära hemstad, med vackra omgivningar och närhet till det mesta. Men om inte politikerna förstår vad Fagersta behöver för att möta utflyttningen och en allt äldre befolkning kan det gå riktigt illa och det vill väl ingen.

Fagerstas bottenplacering i Svenskt näringslivs enkät bland företagarna om vad de tycker om kommunens attityd borde ha väckt stor oro hos de styrande. Men intrycket blev att de sopade det under mattan och fortsatte mala på om att de byggt ett stort kök.

På riksnivå är S helt på det klara med småföretagens enormt stora betydelse för Sveriges framtid, medan man här i Fagersta verkar helt ovetande om varifrån pengarna som ska fördelas till välfärden kommer, eller så bryr man sig inte.
”Det fixar bruket” lät det förr, innan tre tusen flyttade och höghusen gapade tomma.

Men medan många andra kommuner aktivt arbetar för att bli mindre beroende och sårbara så finns det ett tydligt missnöje hos företagen i Fagersta över politikernas brist på engagemang, det finns det ju svart på vitt på. Är det ens någon av Fagerstas politiker som är företagare?

Nu mister Fagersta ytterligare fem invånare när entreprenörsfamiljen Audsley tar sitt pick och pack och drar till Småland, som är vida känt för sin fina företagaranda. ”Viktigt är faktiskt också hur Fagersta kommun styrs och hur man hanterar företagare och stimulansen att starta eget och stötta företagare och så vidare”, sa Jessica Audsley om flytten. Hon har stor kunskap om sociala mediers stora betydelse, medan S-pamparna i ren dumhet bara gnällt över dem i flera år.

Befolkningstappet borde ha gett kommunalrådet gråa hår, som han färgat bort, parat med socialas ständiga rapporter om att bidragsberoendet skjuter i höjden.
Okej, bidragstagare och invandrare är Socialdemokraternas kärnväljare numera medan arbetarklassen alltmer går till SD, men i ledningen för Fagersta sitter även ett gäng åldrande moderater. De borde väl reagera på vad som sker i Fagersta, och framför allt på vad som inte sker. Det räcker inte med lågprisbutiker, det måste till lokal produktion, hantverk, tjänster och service.

Bottennappet som jag hör många pratar om är behandlingen av småföretaget Fagersta Nyheter som trots fula och hånfulla angrepp från S på partivänliga Fagerstapostens insändarsida lyckats utöka sin kundkrets år från år och drar in alltmer skattepengar till Fagerstas välfärd.

Hoppas innerligt att inte den företagaren liksom Jessica tröttnar helt på politiken i Fagersta och drar i väg han också. Till Smedjebacken kanske, som många andra Fagerstabor gör, har tyvärr hört pratas om det på sista tiden.

Det vore en stor förlust för många av oss i Fagersta men Marino, Niklas och Åsa firar väl det och drar till med samma enfaldiga insändare igen ”Vi har byggt ett centralkök.”

Tänk om innan det är försent!

MARIA ERIKSSON Fagerstabo sedan länge

%d bloggare gillar detta: