NVK:s kontakt var otrevlig och sa att vi måste ha en riktigt dålig gräsmatta

INSÄNDARE

För några år sedan drabbades vi av en riktigt stor översvämning på tomten och källaren när det regnade ovanligt mycket. Vägen är felkonstruerad och saknar brunn så allt vatten rinner till oss.

Och nu är det vattenläcka nere i vägen mitt emot oss bredvid hyreshuset vid Götgatan 7 i Västanfors. Jag ringde NVK felanmälan och berättade det och han som svarade sa att de har vetat om det sedan tidigt i morse (onsdag) men kan inte göra något åt det nu för det måste grävas upp och då måste de stänga av vattnet för så många och de kan de inte göra nu.

Så de hade alltså låtit vattnet stå och rinna sedan omkring klockan 8 och tänkte låta det rinna till i dag. Men jag sa att fortsätter vattnet så här i 12 timmar till kommer det att förstöra vår tomt.

Det ska tilläggas att han jag pratade med var riktigt otrevlig. Han var spydig och sa att det var vår tomt det var fel på och det var inte deras problem, och att vi måste ha en riktigt dålig gräsmatta som inte håller för lite vatten.
Men det fattar väl vem som helst att det är felkonstruerat på vägen när allt vatten hamnar hos oss.

Men sedan tog det 15-20 minuter så började de ringa runt till alla grannar och säga att vattnet nu skulle bli avstängt helt plötsligt.
Sedan kom en annan från NVK och sa att de skulle stänga av vattnet och så sa han att ”Jag ser här att det är helt felkonstruerat vid er, det behövs en brunn här och asfalteras om, det ser bedrövligt ut.”

Jag berättade om mitt samtal med NVK och han sa att han nog visste vem det var jag pratat med och att han skulle ta både hans beteende och själva arbetet högre upp.

AMANDA HELLMAN

%d bloggare gillar detta: