Nu börjar nästa storbygge i Fagersta – stark expansion på bara några år

Arbetena med att schakta och fylla upp marken där Willys stora butik ska byggas är i stort sett klara. Om tidsplanen hålls kan det bli premiäröppning under vårkanten.

Willysprojektet är det fjärde stora privata bygget i Fagersta på bara några år. Och allt har hanterats snabbt för att inte riskera att staden skulle gå miste om etableringarna.

Det började med bygget av Sibylla på tomten som stått öde i många år i hörnet av Riksväg 68 och Knutsvägen. Ett enigt fullmäktige sålde tomten vid ett snabbt inlagt ärende och Fagersta kunde efter decennier av väntan få sin första hamburgerbar som ett alternativ till de 13 pizzeriorna.

Efter det lyckades kommunens offensiva näringslivsavdelning locka både Dollarstore och Jem & Fix till Fagersta genom att erbjuda attraktiv mark vid riksvägen nära centrum, vilket har gett ett klart lyft för handeln.
Och senast kunde Fagersta Nyheter avslöja att Willys bygger en fullstor butik på Norrby.

Även det har hanterats snabbt i samarbete med miljö- och bygg i Avesta och i början av sommaren fälldes en stor mängd träd för att ge plats åt den stora byggnaden. Sedan dess har flyktingboendet rivits och marken ned mot Padelcenter fyllts upp. Det mesta är därmed klart för rördragning och gjutning av bottenplattan.

Den nedlagda Risbrogrillen kommer också att jämnas med marken. Eventuellt kan det bli någon ytterligare ny etablering där.

%d bloggare gillar detta: