Nu förstår man varför det ser så illa ut med ogräs, trasiga fasader och asfalt

INSÄNDARE

Jag ville först inte tro att det är maktens män och kvinnor som huserar i den gamla, risiga leksaksaffären förrän jag fick läsa om det här. Nu förstår man med ens varför Fagersta centrum tillåtits förfalla de senaste åren.

Jag har varit borta från Fagersta ett tiotal år men återvände när jag fick ett bra jobb på Seco. Farsan var sosse och sprang och delade ut flygblad inför mötena medan vi barn tyckte att ”betonghäckarna” aldrig hade förknippats med stil och exemplen är otaliga på hur dom ställt till det i Fagersta ända från Konsum för 50 år sen till svarta fläcken i dag.

Förstår att dom mer än gärna byggde upp en hel lekpark fylld med bara stora betongblock. Att den blev nästan dubbelt så dyr som beräknat spelade ingen roll.
Avståndet mellan politiker och vanligt folk blir allt större och särskilt mellan det gamla arbetarpartiet och arbetare, dom talar olika språk och därför är sossarnas nya väljarbas bidragsberoende och invandrare.

Jag och maken talade med en partidam vid ett besök på återvändardagen för flera år sedan om förfallet som breder ut sig och fick till svar att om vi bara lugnar ner oss lite så kommer mycket positivt att hända.”Vi är på gång” sa hon, vickade på höften och försökte låta som Tomas Ledin.

Dom har varit på gång i sju år nu. Men det som hänt förutom värstingköket och ett nytt svindyrt dagis är att det blivit ännu fulare i stan med de risiga fasader som Ulrika tog upp, med mera, förutom i det nya kommunhuset förstås där dom som bestämmer ska hålla hus, där har det kostats på så det står härliga till.

Men även vi som har vanliga kneg vill ha det fint omkring oss i Fagersta och något att vara stolta över att se på och visa upp när nära och kära kommer på besök.
Tycker precis som nån skrev tidigare att Fagerstas politiker gott kan visa lite stil genom att genast börja med att införa en klädkodex när man sänder i tv med att det ska vara obligatoriskt med långbyxor – i alla fall på karlar.

TIDIGARE STOLT FAGERSTAKVINNA, 55

%d bloggare gillar detta: