Politiker, gör något så att privata husägare snyggar upp i centrum!

INSÄNDARE

Jag tar tillfället i akt och reagerar liksom en tidigare insändare angående främst de som äger Liljanhuset och huset där FP höll till i flera decennier. Det ser för bedrövligt ut och skämmer centrum!

Fagersta kommun ska ha ett erkännande för att de skapade det fina Brinelltorget med gatsten, fontän och uteserveringar där det förr var trist bilparkering, och att det nu blir fint med marksten, gågata och träd mellan Järntorget och Vilhelminaparken.

Men vad har fastighetsägarna kring centrum gjort för att bidra till ökad trivsel och därmed handeln? Inte ett smack på år och dar vill jag påstå.

Om man kommer från Blomstervägen möts man av en partilokal där de stora skyltfönstren inte sett en tvättsvamp eller skrapa på evigheter. Det ser nedgånget och risigt ut även utanför med en askkopp som enda prydnad.

Sen kommer man till Liljan där det sitter stora skyltar på väggarna med reklam för butiker och annat som flyttat ut eller lagt ned för många år sedan. I ett fall är det lysrör kvar i bästa blickfång ovanför scenen på Brinelltorget.
Bortsett från väggen mot Stationsvägen så ger Liljan ett övergivet intryck med sina gamla fula och i vissa delar illa tilltygade plåtfasader.

Och som grädde på moset ligger huset som innehöll Järnhandel en gång i tiden och huserade lokalpressen under flera decennier. Nu ser huset nedgånget ut med sin smutsbruna fasad som väl inte renoverats sedan jag föddes.

Nej ska det bli någon uppryckning av Fagersta centrum så måste det också finnas en vilja från den eller de som äger fastigheterna att bidra till ett bättre intryck och trivsel. Det hyresgästerna kan göra är förstås att ställa krav på upprustning, men åtminstone själva se till att skyltfönstren är någorlunda rena!

Ser också att det sitter två socialdemokrater och en moderat från Fagersta i miljö- och byggnadsnämnden. Kan inte ni trycka på så att husen snyggas upp?

60-TALISTEN ULRIKA, FAGERSTA

%d bloggare gillar detta: