Rörigt inslag på SVT om att kabel-SM i wakeboard skulle vara inställt

Svenska mästerskapet i wakeboard efter kabel kommer att köras planenligt på Eskiln i Fagersta. SVT har blandat ihop det med wakeboard efter dragbåt, som ganska få åker numera.

-SVT har rört ihop det. Det är efter båt som det inte ska köras, säger Eric Marberg, ansvarig för Fagersta Cable Park och tävlingsansvarig i Fagersta vattenskidklubb.

SVT hänvisar till Svenska wakeboard- och vattenskidförbundet om att SM i kabel är inställt, men i intervjun säger förbundets sportchef tvärtom att det är relaterat till dragbåt. Ännu rörigare blir det när SVT påstår att Eric Marberg sagt att ”det blir inget med kabel i alla fall.”

– SVT har fattat helt fel. Jag sa att det blir inget efter båt eftersom vi har sålt den. Men när jag sökt reportern så är det ingen som svarar, säger Eric Marberg till FN.

Av wakeboardåkarna är det cirka 90 procent som kör efter kabel och resterande efter båt. I Fagersta är verksamheten helt upplagd kring kabel. Och efter att ha arrangerat många lyckade SM har Fagersta åter fått förtroendet att arrangera tävlingarna i år.

– SM kommer att genomföras den 20-21 augusti, det är helt klart. Inbjudan ligger ute på specialförbundets hemsida, säger Eric Marberg.

Här är SVT sports inslag:

https://www.svt.se/sport/wakeboard/olika-bud-kring-wakeboard-sm

%d bloggare gillar detta: