Planen för Järntorget i Fagersta ska göras om

Det är oklart vad som kommer att hända med Järntorget. Den storslagna planen ska ses över.
– Det blir ett omtag där, säger NVK-chefen Kenneth Berggren.

Efter lång tids arbete återstår en del att göra innan Västmannavägen kan öppnas för trafik igen. En stor del av vägen har gjorts om till gåfartsgata med stenbeläggning för att skapa ett promenadområde mellan Vilhelminaparken och Järntorget.

Meningen var att ombyggnaden av Järntorget skulle ha stått klar redan för två år sedan, till Våryran och Fagersta stads 75-årsjubileum men av olika skäl har igångsättandet dragit ut på tiden.


Och nu ser det ut som att planerna åter skjuts på framtiden. Bland annat ifrågasätts det om gatstenarna som pryder torget verkligen ska tas bort för att ersättas av betongplattor när andra kommuner väljer gatsten på torg för att det anses vara den vackraste beläggningen.


Dessutom är det en kostnadsfråga samt hur mycket pengar det finns kvar efter arbetet med Västmannavägen som blev mer omfattande än det var tänkt från början.

– Det kommer att göras ett omtag där. Vi får se hur det blir i slutänden, sa NVK-chefen Kenneth Berggren då FN träffade honom vid rundvandringen i det nya kommunhuset.

Tills vidare fortsätter den olagliga parkeringen på torget eftersom många bilister konstaterar att varningsskyltarna för att det pågår vägarbete på platsen inte stämmer med verkligheten.

%d bloggare gillar detta: