Event anordnas vid Eskiln för att samla in pengar till ett barnhem i Thailand

– Nu gör vi allt vi kan tillsammans för att få in pengar till Happy Child, hemmet för underprivilegierade barn i Thailand. Vi vill ge dem en trygg och kärleksfull uppväxt med möjlighet till bra utbildning och en ljus framtid.

Malena Palm, Johan Stråhle och Helena Engvall, alla tre uppväxta i Fagersta, är engagerade för att hjälpa en jämnårig vän som drabbades hårt av tsunamin och som sedan många år är med och driver barnhemmet. På lördag blir det ett event med insamling.

– Stiftelsen Happy Childs syfte är att stödja ett barnhem i Thailand. Där bor cirka 35 barn och drivs av våra vänner Susanne Janson och Hans Forssell sedan 2006. Hjälp dem att driva barnhemmet vidare, ge lite av din tid och kraft. Verkligheten är att det behövs pengar för att de ska kunna fortsätta, säger de tre som känt Hans Forssell från Virsbo sedan gymnasietiden i Fagersta.

Vid Tsunamin 2004 förlorade hans Susanne 6 av sina nära, däribland hennes döttrar och deras far. De båda åkte omedelbart ner och sökte efter dem, men det var förgäves. Ingen av hennes nära och kära återfanns överhuvudtaget.

I sökandet efter dem kom de i kontakt med ett barnhem som snabbt satts upp för barn som blivit föräldralösa i katastrofen, och de var där ibland för att själva få en liten paus i sin egen katastrof.
Efter att ha återvänt till Sverige kände de att de inte riktigt kunde vara här utan att fastna i sorgen, och sökte sig tillbaka till barnhemmet för att jobba där. Efter något år fick de frågan om de kunde tänka sig driva det, och det har de gjort sedan dess.

Men att driva ett barnhem kostar pengar och det behövs gåvor för att de ska kunna fortsätta. Därför kom de tre från Fagersta på att arrangera ett event på för att stödja paret och deras barnhem.
Målet med eventet är att samla in minst 500 000 kronor och få minst 50 nya månadsgivare och alla är välkomna att delta genom valfri aktivitet, där det passar och man ber sina vänner att stödja ens aktivitet genom att skänka valfri summa via swish 123 059 15 78.

Man anmäler sig på deras eventsida på Facebook – Happy 50 Happy Child och kan delta indlviduellt eller i grupp och utmana vänner, släkt, företag och andra att skänka pengar.

– Att få vara med och bidra direkt till ett ställe som gör skillnad där du via hemsida, Facebook och andra kanaler kan följa livet på barnhemmet känns så klockrent. Susanne Janson och Hans Forssell, med anknytning till trakten, gör ett fantastiskt jobb som driver detta hem samt är bonusföräldrar till alla dessa barn, säger Malena Palm.

• Be dina vänner och kollegor stödja barnhemmet med en summa per kilometer du gör den dagen, eller kanske en större summa och bli månadsgivare.

• Vill du vara med och promenera 5000 steg, simma eller springa 5 km, cykla 50 km, eller kanske 5×50 km? Du sätter själv gränsen.

• Aktivera alla kontakter du har. Vill dina vänner och kollegor skänka 5 kronor för varje kilometer du tar dig fram den 31 juli. Vill ditt företag skänka 5000 kronor? Låt oss göra detta tillsammans. Vi får uppleva något tillsammans och för en dag kan målet vara att göra en hel hop med ungar glada på andra sidan jorden.

• För varje steg, varje km vi cyklar är målet att i slutändan nå drömgränsen 500 000 kr och 50 nya månadsgivare till barnhemmet, påpekar trion.

– Vi hoppas att man kommer göra lite olika saker, bara man gör något. Själv planerar jag cykla runt Barkensjöarna och hålla ”eventsidan” uppdaterad under dagen. Formen är väl inte den allra bästa efter en lite tuff vinter, vår och sommar, men vi börjar med att cykla i en ”åtta” Eskiln – Söderbärke – Smedjebacken – Söderbärke och tillbaka till Eskiln. Få se om det blir 1, 1,5 eller 2 varv, säger Johan Stråhle.

Mer info om eventet och hur man bidrar som privatperson eller företag hittar du på http://www.happychild.se

%d bloggare gillar detta: