Lucas Forsell har drömt om att bli proffs sedan han var barn – läs Fagersta Nyheters exklusiva intervju med honom

Fagersta Nyheter är först med att få en intervju med stadens senaste ishockeystjärna, den 17-årige Lucas Forsell, fostrad i Fagersta AIK, numera i Färjestad och natten till söndagen draftad av Vancouver.

Hur känns det efter draftingen?

– Känslan är faktiskt obeskrivlig, är så exalterad över blivit vald av Vancouver. Det satt hårt inne och vi fick vänta länge på att namnet skulle hoppa upp på tv:n. Men när det väl gjorde det va det en enorm stolthet.

Var det väntat?

– Jag fick höra innan att Vancover var ute efter mig i sjätte rundan. Men man kan aldrig vara säker så jag skulle inte säga att det var väntat. Men när rundan var slut och ingen valt mig så trodde jag nästan det var kört. Men det gick hem till slut.

Hur länge har du haft som mål att bli hockeyproffs?

– I stort sett hela livet har jag drömt om att bli hockeyproffs. Det har varit något man drömt om sedan jag var liten.

Hur mycket tid lägger du ned på ishockeyn?

– Jag tränar väl i stort sett varje dag och ibland är det dubbelpass. Och ett fyspass nu på sommaren tar ungefär 2 timmar. Så det är väldigt mycket.

Trivs du i Färjestad?

– Jag trivs extremt bra i Färjestad och har gjort det sedan första dagen jag kom dit. Extremt proffsig förening med jätte bra folk runtomkring oss spelare. Karlstad är en perfekt stad för mig och skolan har varit superbra mot oss spelare som missar mycket lektioner pågrund av hockeyb.

Är det en dröm/förhoppning att bli proffs i Nordamerika?

– Ja det är det. Man vill mäta sig emot de bästa spelarna och spela för de bästa lagen. Så det är absolut en morot att i framtiden kunna titulera sig som NHL-proffs. Men det är en lång väg kvar med mycket hård träningom ska genomföras innan man är där, men absolut en dröm.

Får du nån ledighet med sol och bad nu i sommar?

– Det har jag, desto tidigare jag är klar med träningen under dagen desto mer tid åt sol, bad och kompisar med mera.

Är du i Fagersta något?

– Ja men inte så länge till, jag åker tillbaka till Karlstad snart då säsongen sätts igång igen den 29:e. Så det ser jag fram emot och är extremt taggat och jag hoppas verkligen att det blir en vanlig säsong och att corona inte sätter stopp.

Vad är de närmaste planerna?

Inga speciella egentligen. Ner till Karlstad och kriga för att ta en plats i a-laget där. Sedan får man ta det därifrån också. Det är tuff konkurrens i både a-lag och j20 men jag kommer göra allt som krävs för att kunna kriga till mig en plats i Färjestads a-lag kommande säsong.

Vem är din största förebild inom hockeyn?

– Oj, bra fråga. Jag får nog säga att Aleksandr Ovetjkin har varit en idol sedan jag var liten. Men nu på senare tiden har det nog faktiskt blivit Elias Pettersson, som spelar för ett fanatastiskt lag i NHL Vancouver Canucks.

OLA WAHLSTEN

%d bloggare gillar detta: