Lucas Forsell från Fagersta draftad av Vancouver

I natt valdes Lucas Forsell i den sjunde och sista rundan, som 20:e svensk och som 201:e spelare i världen, av den anrika kanadensiska klubben Vancouver Canucks, som genom åren haft flera svenska stjärnor.

Markus Näslund, Tomas Gradin, bröderna Henrik och Daniel Sedin, Jacob Markström och nuvarande storstjärnor så som Nils Höglander och Elias Pettersson är några av de svenskar som kan kopplas till klubben.


”Lucas Forsell, fostrad i Fagersta AIK, numera i Färjestad BK:s J18 och J20 har länge haft NHL som sitt långsiktiga mål och han omnämndes länge i förhandsspekulationerna bland alla talanger födda 2003 som var aktuella inför sommarens NHL Entry Draft (23-24 juli). Inför NHL Entry Draft 2021 fördes samtal med åtminstone 6 intresserade klubbar”, uppger Fagersta AIK på sin Facebooksida.

Det blev 11 raka säsonger i FAIK-tröjan innan det var dags att flytta till Karlstad och påbörja hockeygymnasiestudierna. Den sista säsongen (2018/2019) i FAIK-tröjan blev också den intensivaste, bland annat var Lucas lagkapten i Västmanlands lag i TV-Pucken, och förutom de 11 matcherna så hann han spela 15 matcher i U16 och J18 och 32 matcher i A-laget där han spelade till sig en ordinarie plats redan som 15-åring.

”Efter fyra av sex terminer avklarade i skolan så har Lucas nu bara ett år kvar av sina gymnasiestudier och även hockeymässigt så ligger han bra till. Lucas har producerat bra med poäng på juniornivå och under den gångna säsongen fick han även känna på hetluften i SHL redan som 17-åring”, skriver FAIK.


* NHL ENTRY DRAFT 2021:https://www.eliteprospects.com/nhl-entry-draft-coverage
* Lucas Forsell på eliteprospects.com:https://www.eliteprospects.com/player/553744/lucas-forsell

%d