Allt fler tjejer lockas av wakeboard – full aktivitet vid Eskiln

Wakeboard blev inte alls den tillfälliga fluga som en del trodde när Eric Marberg introducerade sporten i Fagersta för mer än tio år sedan. Nu lockas allt fler och inte minst tjejer och vuxna kvinnor.

Till den från början mansdominerade sporten söker sig allt fler tjejer. Och på Fagerstas riksidrottsgymnasium, som hastigt lades ned i fjol på grund av att en passiv skolledning inte klarade av att garantera alla elevers trygghet, har ändå några av Sveriges bästa wakeboardåkare fostrats och tagit flera medaljer i flera världsmästerskap.

Det fanns en farhåga för att nedläggningen av RIG skulle ge ringar på vattnet och skada Fagersta Cable Park. Men så blev det inte. Tvärtom så har intresset ökat och varje dag är det full fart vid Eskiln och på torsdagskvällar är det öppet enbart för tjejer. Wakeboard passar de flesta. Man kan åka bara för att det är kul och tävlar inte mot någon annan än sig själv.

– Det är toppen här, man får all hjälp man behöver för att komma igång, med bra ledare och bra stämning, säger några tjejer till FN om Matilda Sjöberg och Tova Andersson som ansvarar för tjejkvällarna.

%d