Modernt men med historiska inslag i Fagerstas nya fina kommunhus

Nu har flytten till Fagerstas nya kommunhus inletts. Och renoveringen är mycket lyckad, där man skapat en modern arbetsmiljö samtidigt som gamla inredningsdetaljer av rostfritt stål, väggmålningar och stora fotografier påminner om stadens brukshistoria.

NVK-chefen Kenneth Berggren möter FN i foajén och guidar runt på de fyra våningsplanen där allt fräschats upp till moderna kontorsplatser. Man slås direkt av att det är svalt och skönt i huset medan det är högsommarvärme ute.

Istället för enkelrum som det i huvudsak är på Norbergsvägen, har man byggt för upp till fyra medarbetade i varje rum.
En fördel med att inte ha stora kontorslandskap är att många anställda på större arbetsplatser anser det störande för koncentrationen, bland annat. Nu finns möjligheten att sitta med någon eller några andra.

– Det beror på vad man jobbar med. Det finns ju arbetsuppgifter där man måste sitta enskilt på grund av sekretess och annat känsligt som inom sociala, säger Kenneth Berggren. 

NVK-chefen är glad och positiv när vi vandrar genom de fyra våningsplanen där Fagersta bruks högsta ledning och tjänstemännen satt från 1939 då det ståtliga kontoret byggdes efter den kände arkitekten Syrillus Johanssons ritningar.

– Arbetet med renoveringen till ett modernt kontor är väldigt bra gjort, fina lokaler med bra arbetsmiljö. Och hittills har flytten gått jättebra. Alla som fått sina nya arbetsplatser verkar nöjda, säger Berggren.

En annan som också är väldigt belåten är kommunens fastighetsstrateg:
– Jag är mycket glad och stolt över vad Serneke och alla deras underentreprenörer har gjort, de har verkligen lyckats att bevara det gamla samtidigt som de har moderniserat byggnaderna, säger Oscar Bogren.

Det finns plats för cirka 120 anställda i huvudkontoret. De största avdelningarna, sociala och NVK/IT finns nu på plats även om de allra flesta har semester.

Som ett komplement har även Norra station byggts om. Där ska näringsliv, kultur, fritid och turism samt ekonomi sitta. Totalt är det cirka 25 arbetsplatser på två våningar.

OLA WAHLSTEN

%d bloggare gillar detta: