Nu har kvinnor i länet fått en egen mc-klubb

Nu kan kvinnor som kör motorcykel gå med i en nystartad mc-klubb enbart för kvinnor. – Självklart kan Fagerstabor gå med, det hör ju till Västmanland, säger administratören Cecilia von Hausswolf till FN.

Det finns många mc-klubbar runt om i landet men få som enbart har kvinnliga medlemmar. Nu har Bike Babes startat i Västmanland och bjuder in kvinnor i alla åldrar att gå med bara de har en motorcykel och körkort.

På bara några dagar har klubben fått över 50 medlemmar i länet. För många ger åkandet en känsla av frihet och en gemenskap med andra mc-förare.

– Det finns ett behov av att ha aktiviteter bara för tjejer. Vi kör gärna med killar också, men just i det här sammanhanget så vill vi ha ett eget forum, säger Cecilia von Hausswolff som sköter det adminstrativa för Västmanlands sektion, till SVT.

Se henne berätta här om varför man dragit igång en mc-förening för det kvinnliga könet.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/bike-babes-vastmanland-fick-50-nya-medlemmar-pa-ett-dygn

%d bloggare gillar detta: