Skadegörelse stängde lekplats i Kärrgruvan

Återkommande skadegörelse vid lekplatsen i Bolagshagen har tvingat fastighetsägaren att stänga den.
– Någon har rivit bort ett helt golv och eldat upp det, säger en fastighetsskötare till FN.

De som sköter fastigheten är starkt irriterade på uppgifter som förekommer i media att några barn skulle ha gjort sig illa när ett golv gav vika.

– När man kommer till jobbet på morgonen och det ser ut som på bilden, vad gör man då? Som man ser finns inte ens det påstådda golvet kvar. Det hade eldats upp, min kollega spärrade då av lekplatsen och att sedan barn är där iallafall är inte vårt fel utan istället deras föräldrars, säger fastighetsskötaren och fortsätter:

– Jag har själv reparerat samma lekplats vid flera tillfällen. Ägarna gjorde en helt ny ramp för cirka 1,5 månader sedan så det är inte brist på underhåll det är brist på respekt för annans egendom.

Han betvivlar inte att barnen kan ha ramlat ner men i så fall då golvet redan var borta och avspärrningarna fanns satt där för att klargöra att det inte var okej att leka där.

– Jag jobbar där så jag hanterar olika fall av skadegörelse, kriminalitet och lögner från de här personerna dagligen. När det gäller konstruktionen i trämaterial så är de här ställningarna oerhört stabila och byggda för mycket tyngd. Konstruktionen i det avsnitt som saknas i golvet är minst fyra kraftiga reglar tvärs golvet och 8-10 brädor. Att de skulle ha gått av samtidigt så att hela sektionen ramlar ner och sedan gått upp i rök för av att två små barn skulle ha befunnit sig där är helt enkelt inte möjligt.

Fastighetsskötaren påpekar att för att detta ska ha kunnat hända behövs att stora tonåringar eller vuxna hoppar med tyngd och sparkar för att det ska gå sönder och sedan orka bära i väg med sektionen.

En boende i området som FN talat med bekräftar fastighetsskötarens version att det förekommer stor skadegörelse där till och från. Lekplatsen har nu reparerats.

%d bloggare gillar detta: