Den som körde på rådjuret ringde polisen


Polisens rapportering till media om trafikolyckan då en bilist körde på ett rådjur och blev misstänkt för att ha smitit från platsen har även en annan version.

Rådjuret verkade inte allvarligt skadat och sprang in i skogen efter att ha blivit påkört i Skinnskatteberg.


– Jag ringde 112 några gånger och efter cirka 40 sekunder utan svar la jag på. Bara för att jag tänkte att jag ska inte ta upp resurser för människor med betydligt större hälsoproblem än ett rådjur som skuttat ut i skogen. Sedan glömde jag helt enkelt bort det, berättar bilföraren för FN.


– När jag fick min anmälan från försäkringsbolaget krävde de polisens diarienummer. Då ringde jag 112 igen. Väntade en minut och 40 sekunder innan jag fick svar. Känns förövrigt som en evighet om man skulle vara riktigt sjuk med hjärt problem till exempel. Blev då tillsagd att så får man inte göra. Men tanken var god sa både 112 samt polisen jag anmälde ärendet till.
Nu ska åklagare ta ställning till om det blir åtal och rättegång.

%d bloggare gillar detta: