Har Moderaterna i Fagersta gått i ide?

Medan Moderaterna på riksplanet flyttar fram positionerna inför ett regeringsskifte nästa år och M på länsplanet ofta skriver här på FN om sina kloka, offensiva planer för sjukvården i länet så har det varit knäpp tyst från partiet lokalt i Fagersta i snart sju år nu.

Förr om åren var det fart på moderaterna i Fagersta och Jan Johansson ingav respekt med sina motförslag där vänstern ibland halkat snett och föreslog nedskärningar inom fritidssektorn för att få ihop budgeten. Som tur var genomfördes det aldrig men vänstern förlorade valet.

Jan Johansson var egentligen ensam i Fagersta om att komma med konstruktiva förslag där S mest höll tyst eller jamsade med vänstern före 2014. Varför lade inte S fram några vettiga förslag under alla 16 åren i opposition i Fagersta. Är det någon som minns ett enda? Köket kanske?

När sedan S vann valet men inte kunde hålla sams med V ens någon månad fick M chansen att vara med vid grytorna. Men vad har vi M-väljare fått ut av det?
Jag orkar inte längre läsa kommunalrådets tjat om att man byggt ett stort kök på Fårbo. Men om jag inte minns fel så togs det beslutet i full politisk enighet redan före valet 2014 och är alltså inte något som S kan slå sig för bröstet för.

Både Centern och KD har lagt ned i Fagersta och L ligger lågt, men som borgerligt sinnad vill jag har ett tydligt alternerativ till S konstigheter som att betala en halv miljard för gamla bostadshus i Kolarbyn. Det tyder på dåligt omdöme och en ovilja att se sanningen i vitögat.

Då återstår alltså bara SD som i varje fall för fram vettiga och genomtänkta alternativ till vad M gör i sitt obegripliga stöd åt S vårdslösa handhavande med våra gemensamma resurser.

BORGARVÄLJARE SEDAN -76

%d bloggare gillar detta: