Länets största bilträff ställs in

Den stora bilträffen Summer Meet, som skulle ha arrangerats i Västerås den 12-14 augusti, ställs in. Polisen tar inte på sig uppdraget att ansvara för ordningen med så kort varsel.

Summer meet är en jätteträff för intresserade av amerikanska bilar från mitten av 1900-talet och lockar inte bara folk från hela länet och landet, även utifrån Europa kommer det bilentusiaster till Västmanland.

I fjol ställdes träffen in på grund av covidpandemin och många har satt fram emot årets evenemang. Men arrangören har nu fått avslag på sin ansökan om offentlig tillställning eftersom polisen inte anser sig ha resurser nog för att kunna upprätthålla ordningen ute på stan under eventet. Västerås kommun har tidigare meddelat att man inte tänker ansvara för säkerheten i år.

”En stor anledning är att man flyttar evenemangsdatumet relativt kort inpå, så det finns ingen möjlighet för oss som myndighet att ställa om en så stor organisation”, säger Tommy Alriksson, operativ samordnare på polisen till P4.

”Vi hade hoppats få göra hela bil-Europa glada, så det känns jättetråkigt”, säger Summer Meet-generalen Klas Brink.

%d bloggare gillar detta: