Ett år och fyra månader för vansinnesfärd

Den 43-årige man som körde i hög fart mot en polisman som försökte stoppa honom och fick kasta sig ner i diket, döms till 16 månaders fängelse. I straffet ingår även andra brott.

Det var natten till den 20 juni som polisen upprättat en trafikkontroll vid infarten till Fagersta från Norberg. 43-åringen, som är bosatt i Köping, vinkades in men gasade istället på. Sedan följde en jakt genom stan där polisen försökte preja bilen vid sjukhusrondellen men färden gick vidare i hastigheter på upp emot 100 kilometer i timmen, bland annat på Ringvägen och i Kolarbyn.

I korsningen Bragevägen – Stationsvägen tog jakten slut då bilen krockade med ett annat fordon och körde in i ett stort träd. Föraren och hans passagerare greps och 43-åringen häktades misstänkt för försök till grov misshandel.

Vid rättegången skyllde han ifrån sig på att det var kompisen som kört bilen och att de hade bytt plats, vilket det inte fanns någon möjlighet till. I domen ingår även grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, bilstöld, med mera.

%d bloggare gillar detta: