Populärt att vandra Gruvbuseleden i Riddarhyttan

I Bäckegruvan finns Gruvbuseleden, en fin vandringstur I Bäckaskogen där gruvfrun härskar med sina gruvbusar. En historia byggd på myten om gruvfrun och alla gruvor och gruvarbetare som finns i trakten.

På leden finns tipspromenad för vuxna och en sommarjakt för barn, plus lite annat. Denna led på cirka 1,2 kilometer är välbesökt både av barn och vuxna, inte minst för möjligheten för besökare att träffa självaste gruvfrun.

Det är Riddarhyttebon Ann-Sofie Fredriksson som tillsammans med maken Leif ”Putte” Fredriksson gjort i ordning vandringsleden med alla dess gruvbusar som ska letas fram under en promenad. Trots en del motgångar som skadegörelse och även stölder har de kämpat vidare för att glädja alla som uppskattar Gruvbuseleden.

Leden har funnits i två år och blivit mycket populär med olika aktiviteter där, bland annat tipspromenader för vuxna och barn, och påskrunda med äggletning. Det är öppet för alla och lätt att ta sig fram även med rollator.

%d bloggare gillar detta: