Ny bok om maktkampen i Skinnskatteberg


Professor emeritus Henry Bäck har skrivit en bok som handlar om den förlamande maktkampen i det lilla brukssamhället Strömfors, och det är ingen tvekan om vilket samhälle det egentligen handlar om.

”Under snart ett år har kommunalpolitiken i Strömfors skakats av en kris. Det har varit en maktkamp mellan Arbetarpartiet och Framstegspartiet, Bondepartiet, de Konservativa och det högerextrema Fosterlandspartiet. De borgerliga har allierat sig med den nya kommunchefen Nora Aalberg Rönnlund. 

Till slut förlorade kommunchefen, de borgerliga och högerextremisterna striden och kommunchefen köptes ut. Det blev inte billigt och kommunen och dess förvaltning förlamades under flera månader”, skriver Henry Bäck. 

I boken diskuteras också lärdomarna av krisen i Strömfors. Det handlar om vad som är viktigt att tänka på när man rekryterar kommundirektörer, hur förvaltningen kan organiseras så att man försvårar liknande kriser, vikten av en oberoende kommunrevision och vad som är viktigt när man går in i ett arrangemang med kommunalt minoritetsstyre.

Nu finns boken om maktkampen i Strömfors. Klicka här för att gratis ladda ned boken.

%d