Löfvén talar osanning inför hela svenska Fagersta folket

INSÄNDARE

Nu har jag lyssnat på Statsminister Stefans Löfvéns tal att han bestämt sig för att entlediga sig i stället för att begära ett extra val. Men vad är det som händer med politiken?

Vi har en statsminister som står och talar osanning inför hela svenska folket, att Vänsterpartiet fick ett förslag lagt på bordet exakt som vi ville ha det som vi sedan tackade nej till, men det är inte sant, det vi tackade nej till var att utredningens förslag inte kan ligga till grund för eventuella förhandlingar, eftersom förslaget går ut på att ta ifrån den ena parten, hyresgästföreningen, deras förhandlingsrätt.

Vem sätter sig vid ett förhandlingsbord om du redan vet att du har förlorat innan du ens har startat samtalet? Vi krävde att Punkt 44 som innebär höjda hyror skulle tas bort och den åsikten har vi talat om i över 2 år så det borde inte har varit någon överraskning att vi säger NEJ till marknadshyror.

Jag tycker också att det är ovärdigt av statsministern att han säger att Vänsterpartiet har lierat sig med högerextrema för att fälla regeringen, utan att ha något regeringsalternativ. Dem vi har allierat oss med är cirka 3 miljoner hyresgäster som har känt oro och ångest över om de skulle ha råd att kunna bo kvar i sina lägenheter, alla barnen som undrat om de skulle bli vräkta eller inte?

Vi har sagt nej till marknadshyror för allas rätt att ha råd att få bo kvar i sin lägenhet. Att statsministern attackerade Nooshi Dagostar V så starkt i sitt tal idag tycker jag är lite märkligt med tanke på att han borde förstå att utan Vänsterpartiets röster blir det svårt för honom att återfå sin position i Riksdagen, om han inte bjuder in Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet till en mittenregering så som Annie Lööf vill ha det.

Det får mig att fundera över om Annie Lööf har ”tvingat” Stefan Löfvén till den här regeringskrisen istället för att lyssna på Svenska folket? Den här regeringskrisen står han och Centerpartiet för enligt mig.

Ann-Christine Andersson Vänsterpartiet Fagersta

%d bloggare gillar detta: