Midsommarens lottförsäljning blev den sista för Inger efter 25 års ideell insats

Inger Nyblom Hermansson började sälja lotter åt sin klubb Beautytown Cruisers i mitten av 90-talet. På torsdagen sålde hon sin sista lott till Fagerstaborna utanför Coop.

– Allt började i mitten av 90-talet. Då var det många av medlemmarna i Beautytown Cruisers som sålde på sina arbetsplatser och till vänner och bekanta. Då sålde vi uppemot 100 lotter i veckan. I takt med att det gick trögare att sälja och intresset sjönk så började jag så smått med att ställa mig utanför ICA och Coop och sälja vad jag kunde, berättar hon för Fagersta Nyheter.

– På den tiden var vi några som gjorde så. Medlemmarna tröttnade efter hand men jag fortsatte. Efter några år sjönk antalet sålda lotter men vi hade bra volymer till jul och påsk och några andra storhelger.

Hur många lotter har du sålt genom åren?

– Det är nog svårt att räkna ihop men det har inbringat i genomsnitt 15 000 kronor per år. För två år sedan deltog vi i en tävling om vilken förening som kunde sälja flest lotter. Flera i Beautytown Cruisers ställde då upp och både sålde och köpte egna lotter. Till sist hade vi kvalificerat oss för en galakväll med Bingolotto i Göteborg.
Jag och min man representerade bilklubben där och utöver förtjänsten på sålda lotter vann vi 35 000 i presentkort på en sportbutik. Fagersta Södra “befriade” oss från presentkorten genom en fin överenskommelse.
Jag kommer ihåg att vi en gång hade sålt en storvinst och då fick vi 10 000 i bonus. Annars har det mest varit småvinster.

Minns du något särskilt från när du stått här?

– Jag kommer säkert att få abstinens då det har varit ett trevligt åtagande som har gett mig många fina minnen genom människor som jag mött, både kända och okända. Den mest udda händelsen var för ett antal år sedan utanför Coop. Tre män från en motorcykelklubb gled in på sina stora motorcyklar och parkerade där jag stod. Två av dem gick in på Coop och han som var kvar började prata.
De hade åkt hit från Småland för att hälsa på bekanta. När kompisarna kom ut från butiken frågade de mig om jag kände till någon sybehörsaffär i stan. Det finns ingen sa jag men vad är problemet?
”Dragkedjan i västen är trasig”, sa han.

– OK, sa jag, det fixar sig. Åk hem till mig så kommer jag om några minuter. Och där på gården stod de och hade verkligen gett min man en överraskning.
Jag hämtade mina verktyg och reservdelar, fixade snabbt dragkedjan, fick betalt och sålde tre bingolotter. De trodde knappt det var sant att det löste sig på det här sättet. Så allt kan hända när man säljer bingolotter!

OLA WAHLSTEN

%d bloggare gillar detta: