M kräver svar av L om hur regionen ska styras

Efter att Liberalerna på riksplanet meddelat att de stödjer en borgerlig regering riktas nu krav regionalt på att Liberalerna måste ge besked om de även i Region Västmanland tänker stödja och arbeta för ett borgerligt styre.

– Liberalerna har tillsammans med Centerpartiet sedan 2018 varit stödpartier åt Socialdemokraterna med resultatet att hälso- och sjukvårdens underskott växer i samma takt som vårdköerna. Många viktiga borgerliga och liberala reformer som hade kunnat lösa flera av de problem som regionen befinner sig i har fått stå tillbaka till förmån för ett socialdemokratiskt förvaltande under mandatperioden säger Mikael Andersson Elfgren oppositionsråd (M).

– Liberalernas gruppledare i Region Västmanland Lina Eriksson bör likt Nyamko Sabuni tala klarspråk. Kommer liberalerna stödja ett borgerligt styre i Regionen för att driva igenom borgerliga och liberala reformer eller kommer de fortsätta vara ett stödhjul åt Socialdemokraterna? Väljarna förtjänar besked, påpekar Mikael Andersson Elfgren.

Fakta: Socialdemokraterna styr sedan 2018 Region Västmanland tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna i ett minoritetsstyre med 38 av 77 mandat.

%d bloggare gillar detta: