Efter många om och men byggs nu villor vid Ejalunden

Efter att marken har stått öde i många år blir det nu villor på Ejalundsvägen. Fem tomter har styckats av mellan Blomstervägen och Coop och nu inleds bygget av den första.

Ejalundsvägen var förr en del av Dalavägen och hade villor och butiker ända från Brinellskolan och förbi korsningen ”Byxkröken” vid Stationsvägen. Där låg bland annat Sparköp och Cedervalls musik.

Men när Coop byggts och husen bakom blev gamla revs de efter hand, medan det byggdes flerfamiljshus på Ejalunden.
På andra sidan vägen såg det vildvuxet ut i många år innan platsen gjordes om till en äng som mest använts för rastning av hundar.

Det finns en allmänt intresse för att bygga villor nära centrum. Nyligen har två byggts bakom polisstationen och flera har hört av sig till kommunen med frågan om det finns mark att köpa.

Området vid Ejalunden är attraktivt eftersom det ligger i direkt anslutning till affärscentrum men ändå är lugnt. Två privatpersoner har länge försökt att få köpa marken närmast Blomstervägen men ärendet har bollats fram och tillbaka i flera år mellan olika kommunala organ.

Till slut föreslog NVK att fem tomter skulle styckas av för byggnation av villor. Priset är standard med 120 kronor per kvadratmeter för tomterna, där fyra är på cirka 1300 kvadrat och den femte på 1800.

%d bloggare gillar detta: