Vi Liberaler förbereder oss för extraval

INSÄNDARE

Det har nog inte gått någon förbi att vi i Liberalerna kämpar med låga opinionssiffror. Måndagens misstroendeförklaring av statsministern kan driva fram ett extraval – och just nu ser det inte så ljust ut för oss. Kanske dags att kasta in handduken, tycker en del?

Så känner inte jag. Jag är liberal sedan tonåren och stolt över det. Vår ideologi låter sig inte ruckas av populistiska vindar. Vi vet var vi är på väg och vad vi vill med Sverige. 

På vänstersidan finns de partier som sätter gruppen framför individen. Där det till och med går att kroka arm med partier där man helt har olika åsikt i de flesta frågor – för att på så sätt försöka få regeringsmakt i Sverige. På högersidan har vi konservativa partier som mer är fokuserade på individen. Där individen måste vara stark.

I mitten finns vi. Där schablonlösningar inte fungerar. Där olika personer måste få olika lösningar utifrån sina behov men där också gruppens behov och individens behov inte utesluter varandra. Gruppen ska ta ansvar för individen. Individen måste bidra till gruppens behov. Valfrihet, jämlikhet och jämställdhet är det som genomsyrar vår politik.

Om det blir extraval så är det upp till svenska folket att avgöra om vi liberaler behövs i svensk politik eller inte. Jag kommer att göra allt i min makt för att vi ska vara kvar. Nu – om någonsin – behövs mittenpolitik.

Liane Blom, L

%d bloggare gillar detta: